Miért válasszon minket?

A kert sokak számára egy ékszeres doboznak tekinthető, ami szerves része otthonunknak, fontos a megfelelő gondozása, hiszen ha kertünket elhanyagoljuk, nagyobb kárt okozhatunk vele és hatványozottan megnőhet a kertben töltött munkaórák száma. Mi abban tudunk segítséget nyújtani, hogy kertjével akár hetente, 2 hetente, havonta vagy negyed évente foglalkozunk annyit, amennyit az adott kert megkíván.

Minden család számára értékes időtöltés lehet, ha megálmodott kertjében egy családi/baráti összejövetel alkalmával egy igényes természeti közegben tudja a kertipartit élvezni.

Amennyiben azon gondolkodik, hogy kertjét átalakítaná, vagy csak apró változásokat szeretne kivitelezni benne, netán a meglévő növények és pázsit fenntartásán gondolkozik, keressen minket bizalommal a +36 30 835 3754 számon vagy írjon nekünk üzenetet a zoldekszerkerteszet@gmail.hu e-mailcímre kattintva.

Milyen szolgáltatásokat nyújtunk?

rózsaszínes lilás kövirózsa a kertészet honlapján

Kertfenntartás

Minden növény élete a környezeti tényezőktől függ. A növények életfeltételeit a fény, a levegő, a hő a nedvesség és a tápanyag biztosítja. Minden tényezőt figyelembe véve, olyan minőségű szolgáltatást nyújtunk a fenntartások terén, amibe a kliens biztosan nem fog csalódni.

Hasznos tippekkel és tanácsokkal is ellátjuk a kedves megrendelőt, abban az esetben, ha mi éppen nem tartózkodunk a helyszínen.

Kertfenntartási szolgáltatásunkat igény és felmérés szerint heti, 2 heti, havi vagy akár negyed éves intervallumban is tudjuk biztosítani.

Növényültetés

Hogyan ültessünk növényeket?

Mivel rengeteg növény áll rendelkezésünkre növényárudákban, faiskolákban és nagyobb kertészetekben, illetve 2 ugyanolyan kertről sem beszélhetünk, nagyon fontos hogy a környezeti adottságokhoz illeszkedjenek a növények, amiket választunk.

Itt beszélhetünk árnyéktűrő, félárnyékos helyet vagy napot kedvelő növényekről, mindig vegyük figyelembe, hogy az adott növénynek milyen szükségleteiről kell gondoskodnunk. Az sem mindegy hogy az adott növény számára mekkora méretű és milyen tápanyaggal ellátott ültetőgödörre van szükség; pedig utóbbi nagyban befolyásolja a növekedését. Ezért érdemes mindezt szakemberre bízni; a befektetés garantáltan megtérül, hiszen a megújult kert sokkal tovább marad szép és egészséges.

robotfűnyíró nyírja a füvet a kertben
rózsaszínes lilás kövirózsa a kertészet honlapján

Növények metszése

Ahogy nekünk, embereknek, a növényeknek is szükségük van néha egy frissítő „hajvágásra”. Az sem mindegy, hogy mikor és milyen fajta metszést alkalmazunk. Ha tavasszal egy rügyfakadás utáni pillanatot választunk egy cserje vagy fa megmetszésére, azzal megkockáztatjuk a tavaszi virágzás elmaradását, ami pedig a kert tulajdonosának nem fog szemet gyönyörködtető látványt nyújtani.

Metszéssel érjük el, hogy a fák és bokrok hosszú életűek legyenek, sokáig szerezzenek örömet annak, aki ültette és gondozta őket. A metszés elősegíti a kártevők és betegségek elleni sikeres védekezést, hatékonyabbá teszi a permetezést. És persze esztétikai célokat is szolgál, hiszen metszéssel lehet csinos, kedvünkre való fákat, bokrokat, szőlőlugasokat kialakítani.

Gyepgondozás

Gyep létesítése a kertekben magvetéssel és gyepszőnyeg-fektetéssel történik, de alkalmazhatunk hidrovetéses füvesítést is. Az egyes fajták és fajok tulajdonságai közül a fűmagkeverék összeállításakor a tömöttség, a levélfinomság és a szárazságtűrési tulajdonságokat kell figyelembe venni, míg a sportgyep esetében a taposástűrés, a regeneráló képesség, a növekedési gyorsaság játszik fő szerepet.

A rendszeres nyírás fontos előfeltétel egy minőségi gyep kialakításakor. A gyakori nyírás oldalhajtások kialakítására készteti a gyepet, és növeli sűrűségét, ami gátolja a gyomok megjelenését. A gyep vízigénye a mikroklíma, a fajösszetétel, a talaj és a környezeti tényezőkön túlmenően, döntően a hőmérséklettől függ.

robotfűnyíró nyírja a füvet a kertben
rózsaszínes lilás kövirózsa a kertészet honlapján

Permetezés

A növényvédelem tárgya magában foglalja a meghatározott védekezést és a védekezést kiváltó okokat. Meg kell ismernünk azokat az okokat, amelyek a növényeinket károsítják. Tudni kell azokat az eljárásokat, amelyekkel ezeket a jelenségeket megelőzhetjük, megszüntethetjük, vagy terjedésüket megakadályozhatjuk.

Gyomírtás

A gyomnövények növekedésükkel elnyomják a kultúrnövényeket, elszívják a tápanyagaikat és terjesztik a kórokozókat és kártevőket. A gyomnövények elleni védekezés a talajmunkálatokkal kezdődik. Horolásnál a talaj felső rétegét kapálják. A kelőfélben lévő gyomok kiirtására alkalmazzák, illetve a cserepesedés megszüntetésére. Gyomok ellen védekezhetünk „manuális” módszerrel, illetve szelektív szerek alkalmazásával is.

robotfűnyíró nyírja a füvet a kertben